Grøn historie på hjul: GK tager nye elbiler i brug

1. februar 2024
GK´s indsats for at reducere koncernens klimaaftryk har nu manifesteret sig i GK Danmarks bilpark. Det danske selskab har investeret i tre nye elbiler, som er blevet mødt med stor glæde og stolthed både internt hos vores team og eksternt af dem, der møder dem på vejen.

GK’s nye elbiler er ikke almindelige elbiler. De repræsenterer en modernisering af den klassiske VW-folkevognsrugbrød fra 60'erne. Den ikoniske silhuet bringer minderne om fortiden til live, mens den avancerede teknologi sender et klart budskab om nutidens fokus på bæredygtighed.

Adm. direktør Jørgen L. Christensen glæder sig over investeringen og GK’s skridt mod en grønnere fremtid: 

Bilerne er mere end blot køretøjer. De er et symbol på vores forpligtelse til at reducere vores klimaaftryk og skabe en mere bæredygtig virksomhed. Vores investering i elbiler markerer et betydeligt skridt mod at mindske vores CO2-udledning og bidrage positivt til miljøet.

_PJF4276.jpg
GK’s nye elbiler er ikke almindelige elbiler. De repræsenterer en modernisering af den klassiske VW-folkevognsrugbrød fra 60'erne.

Vigtigt skridt for at realisere vision om at være klimapådriver

Med et forventet årligt kørselsforbrug på godt 25.000 km pr. bil er GK's investering i elbilerne ikke blot symbolsk, men også praktisk. Transport udgør en væsentlig del af GKs CO2-udledning, og overgangen til elektriske køretøjer er et afgørende skridt i retning af at realisere GKs stræben efter at være en klimapådriver og arbejde for at styrke bæredygtighed og tage ansvarlig i byggeriet. Samlet forventer GK Danmark at opnå en besparelse på godt 8.550.000 g. CO₂ årligt ved at skifte første del af bilparken til elbiler.

Positiv modtagelse

Bilerne blev taget i brug ved årsskiftet, og modtagelsen fra teamet har ifølge regionsdirektør Lars Sjørring været overvældende positiv:

Teknikerne har taget utroligt godt imod bilerne. Der er stor begejstring, ikke kun for bilernes udseende, men også for den markante CO2-besparelse. Det viser, at vores medarbejdere deler vores vision om en mere bæredygtig fremtid og er villige til at samarbejde for at gøre en forskel, siger Lars Sjørring. 

Lars Sjørring
Lars Sjørring, Regionsdirektør, GK Danmark.

Med investeringen bekræfter GK Danmark sit engagement for at bidrage til den grønne omstilling i kampen for en mere bæredygtig fremtid.

Læs også:

Bæredygtighed og ESG i GK
Læs mere
Bæredygtighed er et fælles løft
Læs mere

Læs også: