Kaktustårnene

Leverancer fra GK GK har været involveret i projektet fra starten og har bidraget med valg af produkter og dimensionering af kanalsystemer. GK har også udført montagearbejdet og afslutningsvis finjusteret ventilationssystemerne i bygningerne. Vi har dimensioneret komfortventilationen i lejlighederne og fællesområderne i tårnene. Brandsikringen er blevet håndteret ved hjælp af ATA-anlæg, der sikrer beboernes sikkerhed ved evakuering.
Bygherre Gatella Group
Byggetype Boligbyggeri
Projektstørrelse 16.000 m2
Byggeår 2019-2022
Sted København
Til BIGs ikoniske byggeri Kaktustårnene har GK leveret rådgivning om produkter, dimensionering af kanalsystemer, montage af VVS og ventilation samt brandsikring.

Det imponerende byggeri, Kaktustårnene, skabt af det verdenskendte arkitektteam BIG under Bjarke Ingels, er blevet en karismatisk boligbygning midt i København ved Dybbølsbro, bestående af 495 ungdomsboliger. De to tårne, der rejser sig markant med højder på henholdsvis 60 og 80 meter, udgør en iøjnefaldende del af Københavns skyline og karakteriserer havneområdets profil.

Udover at være en markant tilføjelse til havnens skyline med sine pigge-lignende altaner, byder Kaktustårnene på 495 mikrolejligheder og en base med et livligt cafémiljø, fitnesscenter og offentlige opholdsområder.

Boligerne byder desuden på en fantastisk udsigt over Københavns horisont og er opdelt mellem tårn A (etage 7 til 24) og tårn B (etage 6 til 20). Bygningerne rummer livlige fællesområder i de lavere etager, og området omkring, herunder Vesterbro, Kødbyen og Islands Brygge, er kendt for sin pulserende atmosfære.

GKs leveranser:

GK har været involveret i projektet fra starten og har bidraget med valg af produkter og dimensionering af kanalsystemer. GK har også udført montagearbejdet og afslutningsvis finjusteret ventilationssystemerne i bygningerne. Vi har dimensioneret komfortventilationen i lejlighederne og fællesområderne i tårnene. Brandsikringen er blevet håndteret ved hjælp af ATA-anlæg, der sikrer beboernes sikkerhed ved evakuering.

Resultat

På grund af tårnenes størrelse og udformning har det været et kompleks projekt, men GK har håndteret udfordringerne, så der er et et behageligt og sikkert miljø i Kaktustårnene.

Leveranser