8-tallet - Københavns største boligbyggeri

Byggetype Boliger
Projektstørrelse 62.000 m2
Byggeår Stod færdigbygget 2010
Sted Ørestad Syd, København

Kontaktperson

Kim Kruse Hallengreen

Regionsdirektør / PMO & Marked

T: +45 40 38 79 78 E: kim.kruse@gk.dk

Har du spørgsmål?

Kontakt Kim Kruse

GK leverer boligudsugning til samtlige boligmål i det spektakulære bygning i smukke Ørestad Syd. Bygningen er kåret som Verdens Bedste Bygning.

8-tallet (BIG's 8-house af arkitekt Bjarke Ingels) kåret til Verdens Bedste Bygning og er Københavns største boligbyggeri og ligger med udsigt over Kalvebod Fælled.

Her er 474 townhouses, lejligheder og penthouses med udsigt vidt omkring, bjergstier som bugter sig i grønne omgivelser, bakkede gårdrum og direkte adgang til Kalvebod Fælled. Det utraditionelle byggeri, hvor man for eksempel kan cykle fra bunden og op til øverste etage langs byhusene, har allerede vundet en række priser og er blevet et tilløbsstykke blandt udenlandske arkitekter og studerende.

Etageareal: 62.000 m2, hvoraf ca. 10.000 m2 er til erhverv. 

GK har udført boligudsugning i samtlige boligmål samt sikret røgudluftning af sikkerhedstrapper.

Røgudluftningen er opbygget som undertryksventilationog har den betydning, at luftmængder kan minimeres helt ned til 6.000 – 11.000 m3/h med mindre kanalføring til følge. der er i alt etableret røgudluftning i 18 trappeopgange og der er monteret 106 tagventilatorer for boligudsugning.

8-tallet stod færdigbygget og indflytningsklart i slutningen af 2010

Ørestaden_8-tallet2.jpg
Foto: Orf3us - Own work, CC0

 

Ventilation

Sundt indeklima giver øget livskvalitet og øget produktivitet. Den rigtige temperatur, frisk luft og god cirkulation, der fjerner overskydende varme, luftforurening og fugtighed skaber ikke kun et mere tilfredsstillende arbejdsmiljø; det skaber også et optimalt produktionsmiljø.