Green Tech House

Leverancer fra GK GK har lavet ventilation til lavenergiklasse BR2015 – i form af 1 centralt anlæg - til kontorer, iværk-sættere, møderum, sekretariater, fælleskontorer, telefonbokse, konference, undervisningslokaler, kopirum, tekøkkener, reception, toiletter mv. Endvidere har GK leveret et åbent IBI/CTS anlæg for styring af ventilation, varme og køl. Derudover er styringer for solafskærming, lystyring, booking system, AIA / ADK integreret for at drifte bygningen med det mindst mulige energiforbrug.
Bygherre Green Tech House
Byggetype Laboratorie
Projektstørrelse 3.800 m2
Byggeår 2013 - 2014
Sted Vejle
Smart Grid åbner for brugerstyring af energien.

Green Tech House, som er en del af Green Tech Center i Vejle, er netop indviet. Green Tech Center er en helt ny måde at samarbejde og dele viden omkring energirigtige løsninger og grønne teknologier på tværs af virksomheder, myndigheder, forskere og uddannelsesinstitutioner. Green Tech House er bygget i henhold til BR2015 med innovative løsninger inden- og udenfor. 

Nyt knudepunkt for Green Tech interessenter
20 virksomheder med knap 200 videns arbejdere flytter nu ind i kontorbygningen. Anden del, Green Tech Lab, som er et stort nyt laboratorie på 1.200 m2 står færdigt til efteråret. Kontorbygningen er fordelt på 3 plan med møde- og demorum i forskellige størrelser, der kan organiseres efter formål. Der findes en særlig iværksætter-zone for mindre virksomheder, samt studieområder i forbindelse med projekter. Der ud over finder der en energipark på 16.000 m2, med fire demonstrationsplatforme.

Tilknyttet Green Tech Center er de såkaldte ”live labs”, hvor levende laboratorier fungerer for test og demonstration af ny grøn teknologi hos virksomheder og boliger i drift.

GK har hjulpet brugerstyring af energien på vej med ventilation og CTS
GK har lavet ventilation til lavenergiklasse BR2015 – i form af 1 centralt anlæg - til kontorer, iværk-sættere, møderum, sekretariater, fælleskontorer, telefonbokse, konference, undervisningslokaler, kopirum, tekøkkener, reception, toiletter mv. Endvidere er der monteret 2 udsugningsanlæg.

Endvidere har GK leveret et åbent IBI/CTS anlæg for styring af ventilation, varme og køl. Derudover er styringer for solafskærming, lystyring, booking system, AIA / ADK integreret for at drifte bygningen med det mindst mulige energiforbrug. Energidata for vand, varme, køl og el-målere opsamles for overvågning og registrering. Med en Smart Grid funktion er det muligt for husets brugere at overtage / overstyre på IBI anlægget til forskning i energi via egne forskningsprogrammer.

Projektet viser de mange spændende muligheder der er med CTS anlæg med Smart Grid funktion.