Lavere udgifter og god drift sikrer et første kvartal, der matcher forventningerne

19. maj 2021
Driftsindtægterne i GK Gruppen landede i 1. kvartal af 2021 på 1,42 milliarder NOK med et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 20 millioner NOK. Resultatet er positivt, til trods for at toplinjen påvirkes af coronarestriktioner og et noget afventende marked, men mindskede udgifter og god drift sikrer rentabiliteten.

GK Gruppen havde efter årets tre første måneder driftsindtægter på 1.422 millioner NOK sammenlignet med 1.648 millioner NOK i 1. kvartal af 2020. Resultatet før afskrivninger (EBITDA) udgjorde 20 millioner NOK mod 47 millioner NOK i 1. kvartal af 2020, mens resultatet før skat blev 6 millioner NOK mod 27 millioner NOK i samme kvartal sidste år.

Stabil ordrereserve

Koncernen påvirkes i forskellig grad af pandemisituationen i Norge, Sverige og Danmark, men både service- og entreprisevirksomheden har oplevet mere usikre markedsforhold og en lavere omsætning. Driftsomkostningerne er lavere sammenlignet med sidste år, men de kompenserer ikke til fulde for det samlede fald i omsætning og EBITDA.

GK i Norge leverer et godt første kvartal, og især rørvirksomheden leverer solide tal. ​GK i Danmark lever fint op til forventningerne og har fået en god start på året. GK i ​Sverige leverer samlet set et negativt resultat i første kvartal, og der er iværksat tiltag, som skal styrke rentabiliteten i både rør- og ventilationsvirksomheden. ​

Ordrereserven i koncernen er stabil og var pr. 1. kvartal på 2,96 milliarder NOK, en stigning på 100 millioner kroner sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Opbygger robusthed

– Vi kan se, at vores nye koncernstrategi skaber energi og begejstring hos vores medarbejdere og giver os tydelige mål og en retning for vores videre udvikling. Sten på sten bygger vi en større robusthed ind i virksomheden, samtidig med at vi videreudvikler os, så vi kan håndtere nye markedsforhold og højere krav og forventninger fra kunder og partnere. Vi vinder projekter, som beviser, at vi er med helt fremme, når det gælder om at tage ny teknologi i brug, og vi fungerer som en pådriver for en smartere og mere energieffektiv byggebranche, siger koncernchef Kim Robert Lisø.

Højdepunkter

Udvalgte højdepunkter fra første kvartal:

Last ned: GK Gruppen AS - Presentasjon 1. kvartal 2021 (norsk)