GK og Dantherm indgår strategisk aftale om service i Danmark

25. marts 2021
Med overtagelse af den primære del af Dantherms danske serviceforretning indleder GK Danmark A/S en ambitiøs vækststrategi på servicemarkedet. Strategisk match og fokus på virksomhedernes kerneforretninger er baggrunden for alliancen, der skal styrke og vækste GK’s serviceforretning og herigennem sikre Dantherms kunder hurtig og effektiv service.

Efter flere år med kontrolleret og lønsom vækst i Danmark indleder teknikentreprenøren GK nu en strategisk offensiv for at udvide markedspositionen. Det sker gennem indgåelse af en strategisk aftale med Dantherm, hvor GK fremover i en tværfaglig helhedsløsning vil servicere mange af Dantherms kunder, mens Dantherm samtidig kan fokusere på kerneforretningen med udvikling, produktion, rådgivning og salg af virksomhedens produkter.

God kundeservice i fokus

Dantherm har siden 1958 arbejdet med opvarmning, affugtning, ventilation, køling og klimastyring og har gennem årene opbygget en serviceforretning i Danmark, der varetog kontraktuelle forpligtelser og serviceopgaver. I 2016 blev virksomheden opkøbt af den svenske kapitalfond Procuritas og har i dag fabrikker og salgsselskaber i hele Europa. Med ambitioner om international ekspansion har Dantherm fart på både aktiviteter og omsætning, og indgår med GK nu en strategisk alliance for at kunne fokusere på kerneforretningen, hvor Dantherm forventer øget vækst de kommende år.

- Med konstant fokus på at forbedre vores produkter og services har vi indgået en aftale med GK Danmark om fremtidig servicering af flere af Dantherms produkter i Danmark, fortæller Business Unit Director Hans-Peter Nielsen fra Dantherm A/S og uddyber:

- Formålet med samarbejdet er at fastholde og udbygge den nære relation til vores kunder ved at levere værdifuld rådgivning, høj tilgængelighed og tilbyde endnu bredere og hurtigere ressourcer, når behovet melder sig. Med stor tyngde i markedet, fokus på bæredygtighed og adgang til ekstremt dygtige teknikspecialister er GK den rigtige til at betjene vores trofaste kunder, understreger Hans-Peter Nielsen.

Øget værdiskabelse hos kunderne

Hovedparten af Dantherms danske kunder vil således fremadrettet få serviceret produkter af GK Danmark, der har hovedkontor i Odense og otte afdelinger fordelt over hele landet. I tråd med Dantherms ambitioner vil GK være en pådriver for, at byggebranchen tager sin del af ansvaret for grøn omstilling.

- Med overtagelsen af Dantherms serviceforretning får vi nye muligheder på det danske marked, hvor vi understøtter vores strategi om at øge vores tilstedeværelse i markedet. Den absolut vigtigste rolle for Dantherm og GK er at løse de stadigt mere komplicerede tekniske opgaver på en professionel og effektiv måde, så kunderne oplever ægte værdi i samarbejdet. Samtidig skal vi gå forrest i rådgivningen om bæredygtige løsninger, så vi og kunderne kan sikre et bedre klima til de kommende generationer, siger adm. direktør Jørgen L. Christensen fra GK Danmark A/S.

Efter overtagelsen af Dantherms serviceforretning beskæftiger GK Danmark flere end 400 medarbejdere fordelt over landet, heraf 150 hos faste underleverandører.