Signe er Boss Lady-ambassadør

21. februar 2023
Med ventilationslærlingen Signe Demant har GK fået sin første kvindelige ambassadør i projektet Boss Ladies. Formålet er at få flere piger og kvinder til at vælge teknisk orienterede fag og dermed sikre en højere grad af ligestilling i branchen.

For at få flere piger og kvinder til at vælge teknisk orienterede fag og dermed sikre en højere grad af ligestilling i branchen har GK indgået et samarbejde med Boss Ladies, og med lærlingen Signe Demant fået sin første kvindelige ambassadør i projektet Boss Ladies. Signe Demant håber, at hendes ambassadørskab vil bidrage til at sikre, at flere piger og kvinder vælger de tekniske fag til, således hun kan få flere kvindelige kolleger.

Signe Demant
Signe Demant
Signe Demant, ventilationslærling i GK og Boss Lady-ambassadør.

– Jeg vil rigtig gerne vise flere unge piger, at der er andre uddannelser derude. Man kan sagtens undersøge en masse uddannelser, men man forstår ikke, hvad de går ud på, før man får en personlig fortælling om faget og uddannelsen. Den forskel vil jeg gerne gøre. Jeg tænkte selv, at branchen var en mandeverden. Derfor vil jeg gerne vise, at der også findes kvinder, og at det ikke farligt. Det er heller ikke ligesom i gamle dage. Branchen har heldigvis udviklet sig rigtig meget, og det er så positivt, at der er plads til alle. Det er der i hvert fald på min læreplads, siger Signe Demant, der sammen med Boss Ladies løbende turnerer landet rundt for at fortælle skoleelever om faget og branchen.

Baggrunden for samarbejdet bunder først og fremmest i at sætte fokus på ligestilling, men også fordi der i fremtiden kommer til at mangle op mod 100.000 faglærte.

Læs også:

Signe Demant - ventilationslærling hos GK.
GK sætter skarpt på at fremme diversitet og inklusion
Læs mere

– Hos GK ser vi samarbejdet med Boss Ladies om at tiltrække flere piger og kvinder som en oplagt løsning, hvor vi ikke alene fremmer ligestillingen på den lange bane, men konkret medvirker til at løse et samfundsproblem, som kan være en tikkende bombe under hele vores arbejdsmarked. Vi ønsker, at barriererne mellem mande- og kvindefag bliver brudt, og at ligestilling gøres til noget helt konkret, fortæller adm. direktør Jørgen L. Christensen fra GK Danmark.

Kønsbalance afgørende for arbejdsmiljøet

Siden opstarten i 2018 har Boss Ladies haft som mål at stimulere piger og kvinders interesse for at vælge en uddannelse inden for de tekniske fag. Særligt fordi det her har vist sig vanskeligt at tiltrække og fastholde kvindeligt talent. Derfor er det nødvendigt at have gode samarbejdspartnere.

Nina Groes, Boss Ladies
Nina Groes, Direktør og stifter af Boss Ladies.

– Det er essentielt, at flere af branchernes virksomheder går forrest og viser, at en styrkelse af kønsbalancen internt er et afgørende parameter for at skabe bedre arbejdspladser og tiltrækning af talent. Derfor er vi glade for at indgå samarbejde med GK, så vi sammen forhåbentligt kan bidrage til at udbrede budskabet om ventilationsfaget blandt piger og unge kvinder. Det er vigtigt, at virksomheder som GK baner vejen for, at alle uagtet køn får mulighed for at udfolde deres talent, siger Nina Groes, der glæder sig over at kunne byde Signe Demant velkommen som ambassadør i Boss Ladies-fællesskabet.

Glæder sig til samarbejdet

Hos GK glæder Jørgen L. Christensen sig over, at virksomheden med Signe Demant har den første ventilationstekniker repræsenteret i Boss Ladies’ ambassadørkorps.

Adm. direktør Jørgen Christensen GK Danmark2.jpg
Jørgen Christensen, administrerende direktør, GK i Danmark.

– Det er vores ambition, at vi får mange flere kvindelige lærlinge, som kan udbrede de gode historier om vores virksomhed og vores fag, fordi vi ved, at unge mennesker først og fremmest lytter til andre unge og derfor kan være svære at nå gennem kampagner og andre kommunikationskanaler. Vi glæder os derfor til at udbygge samarbejdet med Boss Ladies i de kommende år, slutter Jørgen L. Christensen.

Læs også:

Inklusion og mangfoldighed
Læs mere

Signe Demant er glad for, at GK vil støtte op om Boss Ladies.

– Jeg håber, at samarbejdet mellem min læreplads og Boss Ladies gør, at jeg får nogle flere kvindelige kolleger. Det kunne være megafedt. Jeg har et godt samarbejde med mine mandlige kolleger, og jeg tror også, at de kun ser det som positivt, at vi får nogle flere kvindelige kolleger.