GK sætter skarpt på at fremme diversitet og inklusion

25. maj 2021
Alt for få kvinder vælger uddannelse og job i installations branchen, som der af er en meget mandsdomineret verden. Dét skal der laves om på, mener vi hos GK Danmark – derfor glæder vi os over at kunne byde velkommen til vores første kvindelige ventilationslærling Signe Demant.

Kun 1 ud af 10 ansatte i bygge- og anlægsbranchen er kvinder, og i installationsbranchen er forholdene sandsynligvis nogenlunde det samme. Samtidig er kønsdiversitet vigtigt for at styrke både faglig perspektivering og innovation samt kultur og trivsel på arbejdspladsen. Derfor er kønsbalancen et vigtigt område for GK, hvor vi proaktivt arbejder for at styrke kønsdiversitet i alle vores teams.

Hos GK søger vi at gøre op med tidligere tiders fordomme om, at styrkeforskelle kønnene imellem er en begrænsning. Vores egen erfaring har lært os, at øget diversitet i branchen vil medvirke til både øget talentmasse og nytænkning.

– Hos GK træder kvinderne for eksempel lige så meget i karakter som mændene, samtidig med at de bidrager med nye perspektiver på sag. Det afgørende er, at man er dygtig til sit arbejde og en god kollega, lyder det fra servicedirektør Lars Sjørring fra GK Danmark A/S.

Den 1. august glæder vi os derfor til at byde velkommen til Signe Demant, der starter hos os som ventilationslærling, når hun er færdig med grundforløbet på Teknisk skole - og i interviewet nedenfor fortæller Signe mere om, hvorfor hun har valgt at søge en læreplads i GK – samt hvad hun synes om at være i en mandsdomineret verden, og om hun føler nogle særlige forventninger i forhold til hendes køn.  

Hvad synes du særligt godt om ved GK?

Jeg påbegynder min læretid hos GK til august, men har allerede været forbi virksomheden, hvor jeg har haft en god dialog med min kommende chef. Her har jeg fået et super godt indtryk. Allerede fra første møde følte jeg mig velkommen hos GK, og både min kommende chef og kolleger har bidraget til at tage godt imod mig.

Hvordan forholder du dig til at begynde i en branche, hvor der er særligt fokus på bæredygtighed?

Det synes jeg godt om. Vi skal tænke på vores klima og miljø, så jeg støtter positivt op om at sætte fokus på bæredygtighed. Dét, at GK har særligt øje og fokus på klimaet, medvirker også til, at jeg gerne vil arbejde hos dem. Det er vigtigt for samfundet, at de store aktører i branchen er frontløbere for bæredygtighed. Derfor er jeg også stolt af at komme til GK, der har visionen om at være en pådriver for klimaet samt ambitionen om at bygge bæredygtige samfund for generationer.

Har du nogen forventninger til din fremtidige karriere?

Mine forventninger og forhåbninger er at blive ved med at arbejde i ventilationsbranchen og helst fortsat for GK. Jeg synes, det er et meget spændende område. Det startede med, at min far, som også har erfaring fra branchen, fortalte en masse positivt omkring det. Og selvom jeg først er på vej ind på arbejdsmarkedet med min første ”rigtige” arbejdsplads som lærling i ventilationsbranchen, har jeg fået bekræftet, at branchen virkelig fanger mig. Samtidig ved jeg, at der er højt til loftet og at der er mange muligheder for at rykke i graderne og på sigt få nye ansvarsområder hos GK. Det er derfor ikke til at vide, hvor det ender. For nu glæder jeg mig dog til at komme i gang hos GK, hvor jeg allerede føler mig godt hjemme.

Læs også:

Inklusion og mangfoldighed
Læs mere

Har du arbejdet inden for branchen før?

Nej. Jeg kom fra Salling Group tidligere, så det er første gang, at jeg skal arbejde i installationsbranchen. Men i kraft af både min stilling som lærling, og min fars beretninger har jeg fået en god indsigt i branchen, og jeg glæder mig til at komme i gang.

Hvordan har du det med at træde ind i en mandsdomineret branche?

Det skræmmer mig på ingen måde. Allerede da jeg var ude ved besøg, kunne jeg mærke, at GK synes, det var fedt, at der kom en kvinde til. Det føler jeg generelt er tendensen, og det er superfedt. 

– Kvinder kan jo det samme som mænd i denne her branche. Derfor er det vigtigt, at kvinder ved, at denne karrierevej er en mulighed – også selvom der hovedsageligt er mænd i branchen.

Føler du, at der er andre forventninger til dit arbejde, fordi du er kvinde?

Nej. Jeg oplever, at de har præcist de samme forventninger til mig, som de ville have til en mand. Det er et arbejde, der skal udføres uanset køn, så forventninger mellem mand og kvinde er 1:1 - og sådan skal det jo også være.

Alt for få unge vælger at tage en erhvervsuddannelse som håndværkere og tekniske montører. Det gælder især kvinderne, som søger i andre retninger. Vi glæder os til at byde Signe velkommen i teamet til efteråret – og forventer at se en stigning i kvindelige ansøgninger til både lærepladser, tekniske stillinger samt funtionærstillinger hos GK Danmark A/S.

Læs også:

Bæredygtighed og ESG i GK
Læs mere

Job i GK

Hvorfor blive lærling i GK?

Som en del af Team GK får lærlinge og nyuddannede faglærte varierede opgaver og gode muligheder for egen udvikling.

EB-Søk lærlingplass i GK