Nye bestyrelsesmedlemmer i GK – næste generation kommer ind

9. maj 2023
GK styrker koncernbestyrelsen, hvad angår både erfaring og kompetencer, med to nye, eksterne bestyrelsesmedlemmer samt med næste generation af ejere. Jill Akselsen, Finn Ivar Marum, Elizabeth Karlsen og Christopher Karlsen er alle valgt ind som nye bestyrelsesmedlemmer i GK Gruppen.

GK's ejerform er ganske unik for et selskab af denne størrelse. Familieejerskabet er videreført fra grundlæggeren Gunnar Karlsen til sønnen John-Erik Karlsen, den nuværende bestyrelsesformand. Som et familieejet selskab med både langsigtet perspektiv og stor omsorg for de cirka 3.000 ansatte og deres familier står generationsperspektivet stærkt, og tredje generation Karlsen får nu øget indflydelse i GK.

GK's DNA er "næste generation". Det har vi haft med os fra første færd, og det vil også være et vigtigt aspekt fremover.

— Derfor er jeg glad for, at to af mine børn nu ønsker at tage mere aktivt del i videreudviklingen af GK. Med Elizabeth og Christopher som en del af koncernbestyrelsen får vi sammen med de øvrige, eksterne medlemmer en særdeles kompetent bestyrelse, der både vil videreføre GK's stærke historie og arv og samtidig bidrage med nye tanker og idéer, der vil ruste GK til fremtiden, siger bestyrelsesformand John-Erik Karlsen.

Lige siden etableringen af GK i midten af 60'erne har et langsigtet perspektiv, ansvarlighed og omtanke for mennesker og miljø udgjort hjørnestenene i udviklingen af virksomheden.

— Omtanke for den kommende generation betyder, at vi, der er her nu, skal sørge for at udvikle virksomheden på en måde, der opfylder de aktuelle behov uden at skabe ringere forudsætninger for kommende generationer. Det er grundfæstet i virksomhedens kultur og et bærende element i vores mission om at bygge bæredygtige samfund til generationer, fastslår John-Erik Karlsen.

Elizabeth og Christopher Karlsen er allerede godt kendt med GK's virksomhed. Christopher Karlsen (40 år) har siden 2019 været administrerende direktør i GK's ejendomsudviklingsselskab GK Gruppen Eiendom og før det bl.a. været indkøbsdirektør i GK Gruppen samt business controller i store, landbaserede projekter i Advansia. Han har en bachelorgrad i økonomi og administration med speciale i projektledelse fra Handelshøyskolen BI. Elizabeth Karlsen (37 år) har de seneste to år været koncerntrainee i GK og blandt andet været involveret i flere udviklingsprojekter knyttet til HR. Hun har en bachelorgrad i hotel- og relationsledelse fra Høyskolen Kristiania og har tidligere bl.a. arbejdet som pædagogisk leder i en børneinstitution.

Jill Akselsen (54 år) er regionsdirektør i NorgesGruppen Agder og har tidligere ledet flere selskaber i byggebranchen, bl.a. BRG Utvikling, J.B. Ugland Eiendom og WSP Norge. Hun er uddannet cand. jur. fra Universitetet i Oslo (1994) og har haft advokatbestalling siden 1997. Akselsen har også betydelig bestyrelseserfaring og er bestyrelsesformand i Næringsforeningen i Kristiansandregionen.

Portrett av Jill Akselsen
Jill Akselsen

Finn Ivar Marum (55 år) er administrerende direktør i undervandsteknologiselskabet Nortek Group. Han har tidligere været direktør for fødevare- og jordbrugsinvesteringer i Norfund og mangeårig seniorpartner i Hitecvision. Marum har en bachelorgrad inden for økonomi og statsvidenskab fra Concordia College i Minnesota og en mastergrad i international økonomi fra Columbia, School of International and Public Affairs, New York. Han har haft en række bestyrelsesposter og er bestyrelsesformand i Moelven Industrier.

Portrett av Finn Ivar Marum
Finn Ivar Marum

Koncernbestyrelsen i GK Gruppen:

  • John-Erik Karlsen, bestyrelsesformand
  • Christopher Karlsen, ejervalgt bestyrelsesmedlem (ny)
  • Elizabeth Karlsen, ejervalgt bestyrelsesmedlem (ny)
  • Sturla Magnus, bestyrelsesmedlem (siden 2021)
  • Hildegunn Naas-Bibow, bestyrelsesmedlem (siden 2022)
  • Jill Akselsen (ny)
  • Finn Ivar Marum (ny)

Læs også:

John-Erik Karlsen, ejer i GK
GK Gruppen's bestyrelse
Læs mere