Nordatlantisk Hus

Leverancer fra GK GK har lavet 2 centrale ventilation anlæg - til hele huset. Endvidere er P-kælder og diverse birum forsynet med udsugningsanlæg. Ventileringen af ungdomsboligerne og fælles rum er udført via 30 decentrale ventilationsanlæg placeret i hver bolig og i hvert fællesrum. 
Helt nyt kulturelt samlingspunkt i Odense.

Nordatlantisk Hus på Odense havn bliver en ny og synlig platform for Færøerne, Grønland og Island i midten af Danmark og tilfører Odense en kulturel dimension, med mulighed for at få nye, spændende kulturoplevelser, se udstillinger og høre foredrag og koncerter med nordatlantiske kunstnere.

Den nordatlantiske natur og elementerne - vand, lys, ild og jord afspejles i arkitekturen og inddrages aktivt i bygningen. Materialer og æstetiske kvaliteter skal bære præg af Nordatlanten og signalere de tre kulturer, som Huset har rødder i.

Kultur og ungdomsboliger under samme tag

Nordatlantisk Hus omfatter 2.600 m2 med tilhørende kælder og indeholder faciliteter for administration, møder, undervisning, kulturarrangementer, restaurant/cafe samt ungdomsboliger. Der åbner også en ny butik med design, kunsthåndværk og specialiteter fra Island, Færøerne og Grønland.  

I tilknytning til Nordatlantisk Hus er der 25 ungdomsboliger. På hver etage er der en fælles stue og større køkken. I stueetagen er der et vaskerum, samt et større fællesrum. På 6. etage er der en stor fælles terrasse med udsigt over hele Odense havn, byen og Åløkkeskoven. Ungdomsboligerne er et helt specielt tilbud til nordatlantiske studerende, der her kan bo sammen med udsigt til vand, himmel og skov i et spændende havne og kulturmiljø. Lige rundt om boligerne er der rige muligheder for at dyrke fritidsinteresser som kajak, lystfiskeri, fodbold, minigolf, parkour o.a.

GK har lavet ventilation - i form af 2 centrale anlæg - til hele Huset. Endvidere er P-kælder og diverse birum forsynet med udsugningsanlæg. Ventileringen af ungdomsboligerne og fælles rum er udført via 30 decentrale ventilationsanlæg placeret i hver bolig og i hvert fællesrum.