Dokken

Leverancer fra GK GK har været ansvarlig for installationen af et nyt ventilationsanlæg i spænende renoveringsprojekt midt i Vejle.
Byggetype Kontor og erhverv
Sted Vejle
Projektstørrelse 12 000 m2
Første del af et stort renoveringsarbejde af Dokken i Vejle er færdigt. Veludført arbejde – på rekordtid!

”Vi vil gerne have jer til at lave det. Og det skal være færdigt på fire måneder”. Nogenlunde sådan lød beskeden fra byggerådgiveren Rambøll, der sidste år tog hul på et rigtigt spændende renoveringsprojekt midt i Vejle. Så var det ellers bare for GK’s Koldingafdeling om at gå i gang.

– Normalt ville vi planlægge opgaven her til 8 måneders arbejde. Men nu fik vi altså kun fire. Det var en kæmpe udfordring og stillede krav om ekstrem hurtighed. Både i forhold til at skaffe mandskab og materialer samt ikke mindst til koordinering. Men det er endt så godt, at vi nu er foran tidsplanen, fortæller projektchefen.

Et fire-etagers bygningskompleks fra 1970’erne – dengang topmoderne og et godt flagskib for byen.

Men årene har slidt på datidens ”magtens bolig” og med et navneskifte i 2007 til ”Dokken”, satte man samtidig gang i et større renoveringsarbejde. Navnet Dokken signalerer en nærhed til vandet og havnen. Og med placeringen ved åen kan det samtidig blive en aktiv plet i hjertet af byen.

Dokken består af to bygninger. Lige nu er renoveringen af Nord-bygningen ved at være færdig, derefter skal man i gang med Syd-bygningen. Her skal GK også stå for installationen af et nyt ventilationsanlæg.

Det samlede renoveringsprojekt er på 12.000 kvm fordelt på 2 bygninger.

Dokken ligger i Vejle og dermed i hjertet af det jyske vækstlokomotiv, som kaldes Trekantsområdet. Det lokker nye lejere til, med sin beliggenhed på Gågaden, langs åen og med shoppingcentret Bryggen som nærmeste genbo.