Lavenergi Laboratorie

Bygherre Bygningsstyrelsen, Rambøll Arkitektur
Byggetype Laboratorie
Projektstørrelse 5.500 m2
Byggeår 2014-2015
Sted Esbjerg
Moderne laboratoriebyggeri til AAU Campus Esbjerg.

For Bygningsstyrelsen og AAU i Esbjerg opføres et nyt laboratorium, der skal understøtte AAU’s unikke studieform med problemorienteret projektarbejde. Samtidig er der lagt vægt på fleksibilitet, bæredygtighed, tilgængelighed og arkitektonisk kvalitet.

Byggeriets udgangspunkt er tværfaglighed og skal understøtte den sociale studieform. Derfor er bygningen udformet, således at den tilgodeser transparens, fællesfunktioner og flow i bygningen på tværs af etager og i forhold til eksisterende byggeri.

Den 4500 m2 store laboratoriebygning opføres i fem etager med åbne forbindelseslinjer mellem etagerne og en glasoverbygget forbindelse til de 1000 m2 eksisterende bygning, der ombygges.

Ventilation til lavenergiklasse BR2015
GK skal lave ventilation til kontorer og laboratorier med fire ventilationsanlæg og en samlet luftmængde på ca 100.000 m3/h. Endvidere skal der leveres seks udsugnings-anlæg til laboratorier på ca. 6000 m3/h.

Byggeriet udføres, så det opfylder lavenergiklasse BR2015. Derfor er alle kanaler og ventilationsanlæg projekteret til at give lave tryktab i systemerne, således at de samlede anlæg fremstår energimæssigt optimeret i forhold til drift og bæredygtighed.