Cykel- og Atletik Arena i Odense

Leverancer fra GK GK har udført VVS- og ventilationsarbejdet samt el-arbejdet i samarbejde med El-Team Fyn. 
Bygherre Odense Kommune
Byggetype Sportsarena
Projektstørrelse 7.200 m2
Byggeår 2013-2015
Sted Odense
Ny state-of-art Cykel- og Atletik Arena. Arenaen skaber nye visionære rammer for cykelsporten med en indendørsbane af internationale dimensioner.

Den nye Cykel- og Atletik Arena er bygget, hvor den nuværende udendørs cykelbane ligger i Odense Idrætspark. Den bliver Danmarks indendørs cykelbane nr. to. Den første ligger i Ballerup, og den benytter adskillige Odense-ryttere.

Eksisterende beplantning er bevaret, og den nye overdækkede bane er placeret i forsænkningen, hvor den eksisterende udendørs cykelbane er placeret.

Cykel- og Atletik Arena projektet indeholder en 250 m lang cykelbane udformet efter internationale standarder. Banen med tilhørende supportfunktioner er trykket ned i terræn, medens selve det store formede og overdækkende membranvolumen er visuelt friholdt som en selvstædig form. Cykelbanen er udført i kombination med atletikbaner indeholdende bl.a. 200 m løbebaner i inderkredsen, jf. IAAF klassificeringer. Samlet anlægssum for hele Arenaen er 73 millioner kroner.

caarena.jpg__1000x1000_q85_subsampling-2.jpg

Leverancer fra GK

GK har udført VVS- og ventilationsarbejdet samt el-arbejdet i samarbejde med El-Team Fyn. Thorvald Ellegaard Arena i Odense, er designet og projekteret af Mikkelsen Arkitekter, i samarbejde med ingeniørfirmaerne Buro Happold og Rambøll samt arkitektfirmaet Populous.

Arenaen skaber nye visionære rammer for cykelsporten med en indendørsbane af internationale dimensioner.

Priser: Architizer Awards 2016, Odense Kommunes Arkitekturpris 2015