Fra flygtning til projektleder: Reza Ahmadi har alle de værktøjer, der skal bruges for at nå til tops

2. januar 2024
Reza Ahmadi blev målløs over standarden på bygningerne, da han kom til Iran som niårig. Han kunne ikke lade være med at stirre på de høje glasbygninger, der dominerede horisonten. I dag arbejder han med lignende bygninger i Göteborg. Bygninger, der fik ham til at gøre store øjne som barn. Men vejen derhen har ikke været helt enkel.

I de veltempererede kontorer i udkanten af Göteborg arbejder en kommende projektleder, der kombinerer sit deltidsarbejde i GK med studier i design og bygningsprojektering. Reza Ahmadi er ved at tage en master i Design and Construction Project Management ved Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. To dage om ugen er han hos GK som assisterende projektleder.

Fra papirløs flygtning til projektleder

– Det er mange grunde til, at jeg valgte at forlade Iran, men en af de vigtigste årsager var de begrænsede muligheder. Vi var papirløse flygtninge, og vi oplevede at blive stigmatiserede i skolesystemet og i arbejdslivet på grund af vores status. Derudover var racisme mod flygtninge fra Afghanistan meget udbredt, siger han og tilføjer, at forældrene ikke ønskede, at deres børn skulle vokse op i sådan et miljø.

I sin søgen efter en lysere fremtid flyttede den 13 år gamle Reza til Göteborg. Her blev han en del af Askim IK, og det skulle komme til at spille en vigtig rolle for hans fremtid.

– Jeg kom til Sverige alene, men blev hurtigt en del af lokalmiljøet, da jeg kom med på fodboldholdet Askim IK. Her lærte jeg jævnaldrende unge og deres forældre at kende, og her mødte jeg for første gang Ulf Gustafsson, siger Reza.

Som 20-årig begyndte Reza at arbejde i den lokale ICA Maxi, hvor han også mødte Ulf Gustafsson, som handlede dér. De talte flere gange om hverdagsagtige ting som studier og job. På det tidspunkt læste Reza på Chalmers Tekniska Högskola, hvor han studerede bygningsteknik. Det var interessant for Ulf at høre om, da han selv arbejdede inden for ventilation. Samtalen med Ulf blev et vendepunkt for Reza, da det førte til et møde og et interview om en læreplads i GK.

EB_Bli bedre kjent med Margrete

Lær menneskene bag Team GK at kende

Læs mere

– Efter Reza kom til GK, er han fortsat med at vise sine bedste sider og personlige kvaliteter. Jeg er taknemmelig over, at jeg mødte Reza, men også stolt over, at jeg sammen med entreprenørchefen i GK i Vestsverige, Mats Arverus, kunne vejlede Reza, der først prøvede den praktiske del som montør og nu kan hjælpe til med beregninger og projektledelse, siger Ulf Gustafsson, regionschef i GK i Sverige.

I dag er Reza i gang med sit femte og sidste år på Chalmers, hvor han allerede har taget en bachelor inden for bygningsteknik. Det har været til stor gavn for det arbejde, han udfører hos GK. At kunne skifte mellem studierne og forskellige opgaver for GK giver ham muligheden for hurtigt at omsætte teori til praksis.

– Det er rigtig sjovt at arbejde på den måde. Jeg lærer noget nyt hver dag på skolen og får mulighed for at bruge den teoretiske viden samme dag i GK. Det er utrolig lærerigt. Jeg interesserer mig meget for ventilation og digitalisering, så når jeg ikke er i skole eller hos GK, googler jeg tit, hvordan de forskellige rørsystemer fungerer, og hvordan branchen kan digitaliseres, siger Reza.

Har fundet et trygt miljø

Reza oplever GK-kontoret som mere end 'bare' en arbejdsplads med kolleger. Han oplever, at kollegerne kan lide hinanden og har det sjovt på arbejdet. Reza er optaget af at udvikle sig og kan mærke, at han omgås erfarne og dygtige kolleger, der altid er villige til at hjælpe, når han har brug for det.

– At balancere teoretisk viden med praksis og håndtere uforudsete problemer i opgaverne kan være udfordrende. Jeg er glad for at have hjælpsomme kolleger, der altid stiller op, forklarer og vejleder, siger Reza stolt.

Klare planer for fremtiden

Reza har en klar ambition om at blive projektleder efter at have fuldført uddannelsen. Han interesserer sig navnlig for store projekter og håber at kunne lede nogle af dem i fremtiden. Reza har helt siden barndommen haft en plan for, hvad han ønsker at opnå, og den brændende motivation kan delvis skyldes den lidt snoede vej, han har taget for at komme derhen, hvor han er i dag.

– Den første oplevelse af fascination føler jeg stadig, når jeg arbejder med bygninger og komplekse systemer. Jeg vil gerne være projektleder i GK, og nu kan jeg mærke, at jeg har et godt miljø omkring mig, der kan hjælpe mig med at nå målet, slutter Reza.

Job i GK

Vil du være en del af Team GK?

Hos os skal du arbejde med at få bygninger til at leve og fungere. Vi arbejder ikke altid på samme opgave, men vi er altid ét team.

EB_TeamGK-fra rørlige portretter