GK Danmark leverer flerfagligt til spektakulære studieboliger

20. august 2014
Tre 14-etages bygninger med studieboliger ved Syddansk Universitet i Odense fyldes med tekniske løsninger fra alle GK Danmarks discipliner.

De tre højhuse bygges med hjælp fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål, også kendt som Mærsk Fonden. Byggeriet skal opfylde kravene til Lavenergiklasse BR2020.

250 studieboliger får glæde af VVS, ventilation, CTS og SD-anlæg leveret af GK Danmark. Ved at samle alle disse tekniske entrepriser hos GK Danmark, opnår bygherren flere fordele – både økonomiske og praktiske.

- Vi kan fortage fælles indkøb af for eksempel isolationsentreprisen. Det giver mere mening at samme firma isolerer for alle tekniske fag påpeger afdelingschef i GK Danmark Jacob Christensen.

Rent praktisk på byggepladsen vil det også være en fordel at GK Danmark leverer alle sine fag.

-Det er selvsagt langt lettere at foretage en detaljeret koordinering af arbejdet og tidsplanerne når fagene ligger i eget hus. Det giver et godt arbejdsklima, og vil optimere processen både for bygherre og GK, siger Christensen. 

Det flerflaglige er også en styrke i forhold til de skrappe energikrav med BR 2020. Dette betyder både innovativ tilgang i valg af produkter og løsninger – som fx varmegenvinding fra de studerendes brusebade. Men også i koordinering mellem fagene. Denne fordel blev også udnyttet ved det indledende samspil med bygherren omkring besparelser i projektet.

- Det er dejligt med en ambitiøs bygherre i Mærsk Fonden, der ønsker at skubbe til udviklingen af bæredygtigt byggeri, siger afdelingschef Johnny Andersen i GK Danmark.

GK Danmark har god og værdifuld erfaring med flerfaglige entrepriser til flere projekter. Et af disse er boligprojektet Cortex Park lige overfor studieboligerne, hvor GK stod for automatik, ventilation og VVS. Et andet er Odense Cykelarena.

Denne kompetence er værdifuld i et marked som stadig udbyder flere og flere teknikentrepriser.

- Bygherren skal dermed kun tale med én virksomhed – GK Danmark – for at koordinere alle fag i projektet, siger Christensen.