Pionerarbejde på Krøyers plads

2. november 2015
GK hjælper NCC med at realisere de første lejligheder i Danmark med svanemærket. Dette pionerarbejde kalder på nye arbejdsmetoder og godt samspil fra alle parter.

Opførelsen af det svanemærkede boligbyggeri på Krøyers Plads i København er langt fremme og forventes afsluttet omkring årskiftet.

Krøyers Plads består af 67 lejligheder og 5 erhvervslejemål, der skal leve op til kravene i svanemærkningen. Svanemærket viser at varerne er blandt de mindst miljøbelastenede i deres varegruppe. Dette sikrer bl.a. at indeklimaet i bygningen opføres uden skadelige stoffer der kan påvirke indeklimaet.

Nye arbejdsmetoder og godt samspil
Det har krævet helt nye arbejdsmetoder og et godt samspil fra alle parter for først at finde produkter der kunne godkendes under Svanemærket og samtidig opfylde de øvrige krav til byggeriet. Dernæst at sikre at der kun er anvendt godkendte produkter i byggeriet. Det betyder at alle produktvalg selv ned i de mindste detaljer skal fastlægges tidligt i forløbet. Ligesom det har været nødvendigt med langt mere kontrol, dokumentation og systematik end normalt i byggerier. Hver måned skal der fx uploades alle følgesedler på Byggeweb, så byggeledelse kan kontrollere at det kun er godkendte produkter der anvendes på byggepladsen.

Ekstra kontrol
En særlig udfordring for GK der har lavet ventilation på byggeriet har ifølge GK's projektleder Per Andreasen været kravet til fugemasse, som skal være ftalatfri. Først at finde en fugemasse der kan godkendes til Svanemærket, da de gængs anvendte fugemasser i byggeri ikke kan bruges. Og ikke mindst efterfølgende at sikre at ikke godkendte fugemasser ikke findes i container eller montørernes værktøjskasser. Det kræver løbende kontrol at sikre dette da værktøjskasserne jo også kommer rundt på andre byggepladser.

Så et svanemærke er bestemt ikke bare et klistermærke der hæftes på bagefter. Det kræver nye arbejdsmetoder og godt samspil fra alle parter.

Tæt på mål
Byggeriet GK er nu næsten færdig med ventilation i byggeriet og alt i alt projektet gået godt og leverancen er leveret til tiden. Men der har været en del nye måder at arbejde på. Så kun med fælles slid og slæb er det lykkes for os og de andre entreprenører på projektet at få et godt resultat. Også her til slut i projektet, hvor der som altid er mange tråde der skal samles. ' Det skal også nok lykkes' siger Per Andreasen. 'Ligesom det bliver interessant at høre, hvad ejerne synes om indeklimaet.'

Læs mere om projektet i Indeklima 

 

 

 FAKTA:

Projekt:                                      Krøyers Plads København
Byggeri:                                     67 lejligheder og 5 erhvervslejemål
Bygherre:                                  NCC Boliger
Hovedentreprenør:              NCC Construction
Arkitekter:                                 Vilhelm Lauritzen Arkitekter(VLA) og COBE
Ingeniør:                                     COWI
GK Entrepriser:                       Ventilation
Byggeperiode:                         2014 -