Kim R. Lisø bliver ny koncernchef i GK Gruppen

20. december 2018
Gruppebestyrelsen i GK Gruppen har udpeget Kim R. Lisø (49) som ny koncernchef i GK. Han efterfølger Jon Valen-Sendstad, som går på pension. Lisø tiltræder stillingen den 1. januar 2019.

Efter flere år med kontrolleret og lønsom vækst i Danmark er teknikentreprenøren GK nu klar til at udvide markedspositionen. For at bidrage til at realisere den vedtagne vækststrategi har adm. direktør Jørgen L. Christensen netop hentet Kim Kruse til GK som regionsdirektør.

Med afsæt i viden og kompetencer fra en direktørstilling hos Kemp & Lauritzen A/S skal Kim Kruse hos GK udbygge den tværfaglige entreprise-enhed målrettet de større projekter. Dermed skal potentialet mellem GK’s tekniske fagområder og rådgivning nu for alvor forløses og skabe værdi for kunderne.
- Den tværfaglige entrepriseenhed kommer til at imødekomme den stærkt øgede kompleksitet, som kendetegner store projekter i dag. Digitalisering og nye teknologier stiller stadig større krav til alle parter i en krævende byggeproces. Tværfagligheden sikrer, at kompetencer og ressourcer bliver udnyttet mere systematisk og struktureret. Det er nemlig systematik og struktur, der vinder de store projekter, siger Kim Kruse, der senest kommer fra en lignende stilling hos Kemp & Lauritzen, hvor han implementerede en samlet tværfaglig strategi for entrepriseområdet.

Engageret leder med faglig ballast
Kim Kruse er oprindeligt uddannet gas- og vandmester og VVS-tekniker og har efter sin uddannelse haft en lang karriere som leder i installationsbranchen bl.a. som adm. direktør i Klimodan A/S, direktør i Glenco A/S og senest direktør for tekniske entrepriser hos Kemp & Lauritzen A/S. Især Kims mangeårige ledererfaring og evner for at skabe stærke relationer ser adm. direktør Jørgen L. Christensen som en styrke.
- Jeg kender Kim som en engageret leder, der er god til at skabe relationer og trivsel mellem mennesker. Herudover har han en værdifuld faglig ballast, der både er nyttig internt i organisationen og eksternt over for kunder og samarbejdspartnere, siger adm. direktør Jørgen L. Christensen om nogle af de væsentligste årsager til at hente Kim Kruse til GK, hvor han i øvrigt kommer til at gense mange kendte ansigter, idet en del af hans nye kolleger faktisk er nogle af hans tidligere medarbejdere.

Bidrage til vækst og udvikling
Kim Kruse ser det som en stærk udfordring både at skulle bidrage til at udvikle GK’s organisation og den voksende teknikentreprenørs løsninger til markedet.
- De seneste år er GK begyndt at tage flere og flere opgaver, som bemærkes på det danske marked. Jørgen og den danske ledelse har sammen med medarbejderne skabt en rigtig spændende virksomhed, der de seneste år har taget flere og flere opgaver på det danske marked. De har et stærkt bagland i Norden, der viser en villighed til at investere i virksomheden og samtidig arbejder de strategisk med at sikre et ordentligt stykke arbejde og tager aktivt stilling til bæredygtighed, som passer perfekt til mig. Jeg ser derfor utroligt meget frem til at bidrage til den fortsatte vækst og udvikling af virksomheden, understreger Kim Kruse.

Som regionsdirektør skal Kim Kruse udover at oprette den tværfaglige enhed også overtage opgaven som markedschef, hvor han skal sikre supporten til lokalafdelingerne.
- I den nationale rolle som markedschef skal jeg sikre, at lokalafdelingerne får vundet de rigtige projekter, og at afdelingerne har en fornuftig ordre-pipeline, siger Kim Kruse og fortsætter:
- En anden vigtig opgave er at sparre med afdelingslederne og danne de faglige og operationelle netværk, der bidrager til at skabe de synergier, som skabe værdi for kunderne og bedre bundlinje hos os selv.

Privat bor Kim Kruse i Helsingør med sin kone Annette. Parret har to voksne børn og to børnebørn. I fritiden spiller Kim Kruse golf, er vinterbader og bruger gerne tid sammen med familien i parrets sommerhus i Lønstrup.