Opdatering af dataangrebet på GK

26. juli 2021

Kontaktperson

Gro Maren Mogstad Karlsen, kommunikasjonssjef GK Norge

Gro Maren Mogstad Karlsen

Kommunikasjonssjef, GK i Norge

T: +47 924 60 831 E: gro.maren.karlsen@gk.no

Har du spørgsmål?

Kontakt Gro Maren Mogstad

Den 17. juli blev et computerangreb mod GK konstateret. Angrebet er blevet identificeret som en ransomware-virus og er nu stoppet. Arbejdet med at gendanne berørte datafiler og -systemer er godt i gang. Vores data er blevet stjålet, og der er fremsat et løsesumskrav mod GK.

GK betragter angrebet som en kriminel handling og har rapporteret sagen til politiet. 

– Vi vil ikke forhandle med dem der står bag angrebet. Vi ønsker ikke at bidrage til, at penge kanaliseres til kriminel aktivitet, siger Kim Robert Lisø, koncernchef i GK.

Kunder er kun begrænset berørt

Efter at angrebet blev opdaget, har GK arbejdet kontinuerligt med eksterne sikkerhedspartnere for at indramme angrebet omfang og hvordan det påvirkede vores forretning.

Så vidt vi kan se, har angrebet kun påvirket GKs interne systemer. Kundeløsninger kører i deres egne netværk og påvirkes ikke. GK's operationelle aktiviteter over for kunder er derfor i meget lille grad påvirket af dataangrebet.

Arbejdet med at gendanne datafiler og -systemer er godt i gang, og det antages, at det meste vil være på plads inden for få uger.

Datafiler stjålet

I forbindelse med angrebet er data stjålet. Vi har nu et godt billede af, hvad der er downloadet fra GK's servere, og dette inkluderer filer med information om medarbejdere i GKs norske forretning. Dette betyder, at personlige oplysninger vil gå tabt. Da dataene er blevet stjålet af kriminelle aktører, tager vi højde for, at personlige oplysninger om vores medarbejdere muligvis lækkes på et eller andet tidspunkt. En konsekvens af en sådan lækage er, at ondsindede aktører kan bruge og / eller videresælge oplysningerne.

GK arbejder derfor målrettet med eksterne sikkerhedseksperter for at reducere konsekvenserne og give god information samt rådgivning og hjælp til alle i GK - og specielt til de berørte medarbejdere.