None
Kim Robert Lisø (Foto: GK Gruppen AS)

Solide resultater i 3. kvartal for GK Gruppen

Skrevet 26. oktober 2020 af Redaktionen
GK Gruppen havde en omsætning på 4,7 milliarder NOK efter årets tre første kvartaler. Resultatet før afskrivninger (EBITDA) blev 125 millioner NOK. Stabil underliggende drift og øget rentabilitet giver positive resultater.
Redaktionen

GK Gruppen AS havde pr. 3. kvartal 2020 omsat for 4.690 mio. NOK mod 4.859 mio. NOK i samme periode sidste år. Resultatet før afskrivninger (EBITDA) var på 125 mio. NOK, hvilket er en stigning på 4 mio. NOK sammenlignet med 3. kvartal 2019. Resultatet før skat blev 70 millioner NOK, hvilket er en forbedring på 11 millioner NOK sammenlignet med samme periode året inden.

– Vi bliver ved med at levere solide resultater i 2020 på trods af de vanskelige omstændigheder, som samfundet og norsk erhvervsliv befinder sig i, og jeg er imponeret over vores medarbejdere, som hver eneste dag kæmper videre og leverer værdi til alle vores kunder i hele Skandinavien, siger Kim Robert Lisø, som er koncernchef i GK Gruppen.

Aktivitetsniveauet og kapaciteten i GK's virksomhed i Norge, Sverige og Danmark tilpasses løbende, hvilket afspejles i en lavere omsætning i 2020 sammenlignet med 2019. Fokus på omkostninger og effektivitet i projekterne har imidlertid bidraget til, at rentabiliteten samlet set er blevet styrket.

Med helt fremme på den digitale front

Med udgangspunkt i GK's nye koncernstrategi har vi sat både digitalisering og bæredygtighed højt på vores agenda. Energieffektivitet er helt central for GK's leverancer, og ny teknologi og smarte løsninger er vigtige bestanddele for, at vi skal nå i mål med den grønne omstilling.

– Bygninger har i dag en betydelig klimapåvirkning, og effektive digitale tjenester i skyen er en vigtig del af løsningen til at reducere dette fodaftryk og arbejde i retning af et klimaneutralt samfund, siger Lisø.

GK er helt i front, når det gælder kombinationen af lang erfaring og dybtgående kompetence inden for bygningsteknik med IoT ("tingenes internet"), sensordata og Machine Learning præsenteret på en intuitiv måde.En øget efterspørgsel efter bæredygtige, smarte løsninger har resulteret i, at GK i stadig større grad også rekrutterer teknologer, som sammen med GK's fageksperter definerer og udvikler fremtidens løsninger.

– Med GK Cloud har vi udviklet markedets førende løsning til bygningsautomation og skybaseret ejendomsdrift. Vi går fra havaribaseret vedligeholdelse til sensorbaseret, prædiktiv vedligeholdelse. Med data fra sensorer på alt fra pumper og ventilationsanlæg til belysning og adgangskontrolsystemer bidrager GK Cloud til en forudsigelig, stabil og energibesparende drift af de tekniske anlæg hos vores kunder. Vi er derfor utroligt stolte af, at Statsbygg for nylig valgte vores løsning til overvågning og energiopfølgning i 200 af deres ejendomme, siger Lisø.Kategori: Nyheder
Custom sub menus