None

Markant økonomisk besparelse

Skrevet 04. oktober 2018 af Redaktionen
Intelligent ventilationsanlæg giver DEKRA et godt indeklima og besparelse på energiforbruget.
Redaktionen

Højeffektivt, energirigtigt og intelligent ventilationsanlæg i undervisningslokalerne hos DEKRA indfrier adm. direktør Torben Lauesens forventninger om et godt indeklima og en markant økonomisk besparelse på energiforbruget.

- Da vi lejede lokalerne, skiftede hele bygningen anvendelseskategori, og det betød, at vores udlejer, COOP Ejendomme, på rekordtid måtte installere den lovpligtige ventilation i DEKRA's undervisningslokaler i Vejen. Tidspresset til trods er resultatet af samarbejdet med GK Danmark i Varde en komplet, velfungerende og miljørigtig ventilationsløsning, forklarer Torben Lauesen, der er imponeret af den intelligente teknologi, der styrer uddannelsesinstitutionens ventilationsanlæg.

- Vores ventilationsanlæg er fuldautomatisk og styret af CO2-følere og PIR bevægelsessensorer. Det betyder, at ventilationsanlægget kun kører, når CO2-koncentrationen er for høj, og når der er mennesker i lokalerne. Det er intelligent og energibesparende, understreger Torben Lauesen.

Reaktionsstærkt serviceniveau

Ventilationsanlægget er et stort centralt aggregat. På kontorerne, i kantinen og i gangarealerne er rørføringen skjult over loftet, mens den i undervisningslokalerne er holdt i en diskret hvid farve, der blender så godt ind i lokalet, at man knap nok lægger mærke til den.

- Vi er meget tilfredse med den løsning, COOP Ejendomme og GK Danmark har valgt. Efter en kort indkøringsfase, fungerer ventilationen nu så effektivt, at ingen af vores kursister har klaget over indeklimaet trods den ekstraordinært varme sommer. Oplever vi udfordringer, ringer vi blot. I går oplevede vi for eksempel en dunken og hvislen i et af rørene. Allerede i dag har vi besøg af en servicemontør. Det er god service, mener Torben Lauesen. 

GK Danmark i Varde varetog hele teknikentreprisen for COOP Ejendomme i forbindelse med ombygningen til DEKRA's uddannelsesinstitution i Vejen – herunder el, VVS, automatik og ventilation.Kategori: Nyheder
Custom sub menus