None
Røde Kors

GK Gruppen går ind i et nyt Røde Kors projekt

Skrevet 07. december 2016 af Redaktionen
Fra 1 januar 2017 støtter GK Gruppen Røde Kors projektet 'Vand og sanitet i Libanon'.
Redaktionen

For at forebygge og lindre menneskelige lidelser rundt om i verden arbejder Røde Kors med at behandle og forebygge sygdomme og psykiske sygdomme.

GK Gruppen har mange års samarbejde med Røde Kors og deres vand og sanitets projekt  "Water for Life" i Lesotho. Efter mange års arbejde er Røde Kors nu ude af projektet, men understreger, at de forsat vil være tilstede i Lesotho og  følge op på de hidtil gennemførte tiltag.

Det nye projekt "Vand- og sanitet i Libanon" vil være GK Gruppens hovedprojekt i de kommende år.  Projektet fokuserer på de enorme udfordringer krigen i Syrien og flygtningekrisen medfører, både for flygtninge og lokalbefolkningen. GK Gruppen fornyede  i 2015 samarbejdsaftalen med Røde Kors, og har forpligtet sig til at støtte organisationen med betydelige økonomiske midler årligt frem til 2018.

Hvad indebærer Vand og Sanitet i Libanon
Libanesiske Røde Kors (LRC) giver vand og sanitet til syriske flygtninge og sårbare lokalsamfund med det primære formål at opfylde grundlæggende behov, bevare værdigheden og forebygge sundhedsrisici. LRC har arbejdet på vand- og sanitetsprojekter siden 2014 og dækker primært behov i områder, hvor andre organisationer ikke er til stede eller ikke kan få adgang til.

Norsk Røde Kors understøtter LRC gennem tilskud fra UD i et større vand og sanitets projekt i Hermel og Mashari al QAA på grænsen mellem Libanon og Syrien. På grund af sikkerhedssituationen, er området lukket, og de libanesiske og syriske flygtninge der mangler alle former for fornødenheder. LRC begyndte at arbejde i dette område i 2015, og er den eneste organisation, der har tillid nok i de libanesiske samfund til at være i stand til at arbejde i de følsomme grænseområder.

Med støtte fra det norske Røde Kors og Udenrigsministeriet kan LRC give adgang til rent vand, bedre sanitet og uddannelse i god hygiejne til flygtninge. Hidtil i 2016 har mere end 2.500 mennesker fået adgang til rent vand og forbedret sanitet. Hver måned får omkring 2.000 syriske flygtninge også adgang til hygiejneartikler og uddannelse relateret til disse. Øget bevidsthed om hygiejne blandt flygtningene har ført til et klart skift i retning af bedre hygiejne.

Ingen skal være alene i en katastrofe
Røde Kors er det største humanitære netværk. Støt Røde Kors og hjælp med at redde liv og give håb - i Danmark og i verden. Giv en donation, købe et gavekort i gaveshoppen, bliv månedlig donor eller bidragyder. Sammen gør vi en forskel, og kæmper for at ingen efterlades alene i en katastrofe.

Læs mere på Røde Kors hjemmeside

 Kategori: Nyheder
Custom sub menus