None

Ny 3-spors folkeskole i Guldborgsund godt på vej

Skrevet 05. maj 2015 af Redaktionen
Som partner i BKØ bidrager GK til at realiserer Danmarks første arkitekttegnede skole, Sophieskolen i Guldborgsund, bygget efter den nye skolereforms ideer.
Redaktionen

Ny 3 spors folkeskole understøttet af arkitekturen

2016 står Danmarks første arkitekttegnede skole, Sophieskolen, bygget efter den nye skolereforms ideer, færdig i Guldborgsund. Sophieskolen er således et eksempel på, hvordan der kan skabes samklang mellem fremtidens skolebyggeri og skolereformen. 

Sophieskolen bliver en del af det fremtidige Campusområde i Nykøbing. Den bærende idé i projektet er ”skolen i skolen”, hvor den store skole er opdelt i en gruppe mindre enheder, bundet sammen af et fællesskab i midten.

Udformningen af bygning og udearealer er inspireret af ønsket om, at livet ude og inde er nært forbundet og understøtter samme mål; at skabe en skole, som er en del af Campus området, og hvor ude og inde tilsammen skaber inspirerende og spændende lege- og læringsrum. Skolen udgør ialt 9.400 m2 nybyggeri.

Se mere om tankerne i den nye skole:

GK partner i BKØ- Byggekonsortium Øst

Byggekonsortium Øst - BKØ er hovedentreprenør på projektet - og består af Byggefirmaet Brdr. Pedersen, installatørfirmaet Enelco, Bo-Hus og GK Danmark A/S. BKØ udfører opgaven for bygherren Guldborgsund Kommune i totalentreprise i tæt samarbejde med landskabsarkitekt Møller & Grønborg A/S, Creo Arkitekter A/S og TNT arkitekter A/S er OBH Rådgivende Ingeniører A/S.

NoneSophieskolen Guldborgsund udførelse Ud over at være partner i BKØ udfører GK - GK Danmark A/S og Vagns VVS - ventilation-, VVS- og CTS-entreprisen.

Ventilationsentreprisen omhandler komplet komfortventilation af alle lokaler fordelt på 7 ventilationsanlæg inkl. skolekøkken samt produktionskøkken. Derudover procesudsugningsanlæg for fysik/kemi samt spånudsugning. Samlingsområdet i midten ventileres naturligt.

VVS-fagentreprisen omhandler komplet varmeanlæg til opvarmning af bygning, komplet anlæg for varmt og koldt vand. Endvidere afløb fra sanitære installationer samt alt sanitet.

CTS-entreprisen omhandler styring og overvågning af alle luft og varmezoner, styring og regulering af alle ventilationsanlæg samt energiopsamling.

Projektet er godt i gang på byggepladsen og skal stå klar til sommeren 2016.Kategori: Nyheder
Custom sub menus